Over Ons

Filosofie

Het idee van San Luce ontstond in het jaar 2007 uit een initiatief van enkele jongeren uit de kleinlandeigendom. De organisators organiseerde San Luce omdat ze een nieuw facet wilde geven aan de Lichtfeesten. Tijdens de Lichtfeesten werd bij ons de muziek gebracht door zowel beginnende als meer gevorderde groepen. De programmatie richt zich op opkomend talent. Zo hebben we artiesten als Tourist LeMC in hun jongere jaren op ons podium gehad. Sinds 2015 richten we ons vooral op Dj’s, bij ons kon je zowel lokale Dj’s vinden als de grotere Dj’s over heel het land.

We kiezen voor deze doelgroep omdat we “jongeren een plaats willen geven binnen het kader van de Lichtfeesten, door een festival te organiseren dat aangepast is aan hun noden en smaak.”

We proberen San Luce een laagdrempelig project (voordelige prijzen, open klimaat … ) te houden dat zoveel mogelijk jongeren wil bereiken. Je kunt als jongere ook zelf toetreden tot de werkgroep, je talent tonen of deelnemen aan het project. M.a.w. de jongeren zelf staan volledig centraal en de voorbije 11 jaar hebben we nieuwe mensen zien komen en andere weer zien gaan. Dat houdt ons jong en creatief.